Kirkkonummen kunta on sitoutunut hiilioksidipäästöjen pienentämiseen vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on pudottaa noin 80 % hiilidioksidipäästöistä. Maalämpöön siirtyminen auttaa näihin tavoitteisiin pääsemiseen.

Tässä kohteessa porataan 17 kpl 252 m maalämpökaivoa. Niillä lämmitetään tällaista talokokonaisuutta, mihin kuuluu 10 eri rakennusta ja niiden keskellä on erillinen lämmönjakohuone eli täällä on vanhastaan ollut maakaasulämmitys, joka on sitten tästä lämmönjakohuoneesta jaettu näihin yksittäisiin taloihin aluelämmitysputkilla. Kaasupolttimen laitetilaan pystytään asentamaan samaan tilaan ne lämpöpumput.

Porauksessa syntyvää kivituhkaa sidotaan vedellä ja ohjataan tuollaiseen umpinaiseen konttiin. Kivituhka, mitä tässä syntyy, niin sehän on tällainen ekologinen tuote, että sitä on jopa käytetty mullan paranteena.

Kiinteistön energiatehokkuus paranee. Otamme käyttöön etävalvontajärjestelmän, joka ohjaa kiinteistön energiaa tuottavia laitteita sekä sisäilmaolosuhteita reaaliaikaisesti.

CarbonExit lähienergiakonsepti tarjoaa asiakkailleen uusiutuvalla energialla tuotettuja energiaratkaisuja kiinteällä energiahinnalla. CarbonExit vastaa projektin suunnittelusta, investoinneista, rakentamisesta, ylläpidosta ja huollosta koko elinkaaren ajan, vuoden jokaisena päivänä.

Maalämpö on ilmastoteko.