Järvenpään kaupunki valitsi ympäristöystävällisen geoenergian

30. kesäkuuta 2020

Geoenergia eli maalämpö ja maaviileä on yksi kiinteistösijoittajan parhaista investoinneista sekä myös ympäristöystävällinen valinta. Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus (JUST) otti geoenergian käyttöönsä jo rakennusvaiheessa 2016. Rakennuksen lämmitettävä ja viilennettävä pinta-ala on 13 600 neliömetriä. Kohteeseen on toteutettu räätälöity 800 kW lämpöpumppulaitos (lämmitys/jäähdytys). Järvenpään uusi sosiaali-ja terveyskeskus valitsi maalämmön koska vuosittaiset säästöt ovat erittäin suuret ja […]

Lue lisää

Kirkkonummen kunnan vuokrataloyhtiössä on poraukset käynnissä

8. toukokuuta 2019

Kirkkonummen kunta on sitoutunut hiilioksidipäästöjen pienentämiseen vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on pudottaa noin 80 % hiilidioksidipäästöistä. Maalämpöön siirtyminen auttaa näihin tavoitteisiin pääsemiseen. Tässä kohteessa porataan 17 kpl 252 m maalämpökaivoa. Niillä lämmitetään tällaista talokokonaisuutta, mihin kuuluu 10 eri rakennusta ja niiden keskellä on erillinen lämmönjakohuone eli täällä on vanhastaan ollut maakaasulämmitys, joka on sitten tästä […]

Lue lisää

Case Rakennus-Salama

19. syyskuuta 2018

Kaksi puukerrostaloa nousee yhteistyössä Rakennus-Salaman ja IVT Turun kanssa Turun telakka-alueelle helpottamaan asuntopulaa.

Lue lisää

Jordvärme för hela slanten

19. syyskuuta 2018

Byggverksamheten är livlig omkring metrostationerna i Esbo. Nya höghus dyker upp som svampar efter regn, men även äldre bostadshus saneras för att motsvara tidens krav på energibesparing och gröna värden.

Lue lisää

As Oy Maisterinkulma

18. syyskuuta 2018

Kahden kerrostalon Asunto Oy Maisterinkulma siirtyi kaukolämmöstä maalämpöön. Lisäsäästöjä saadaan poistoilman lämmön talteenotolla. Myös taloyhtiön uima-allas lämpenee nyt maalämmöllä.

Lue lisää

Lähienergialaitos Askolan koulukeskukseen

29. elokuuta 2018

Askolan koulukeskuksen maalämpöjärjestelmä säästää käyttäjilleen sopimusaikana
660 000 € He ovat 0 € investoinnilla leikanneet lämmityskustannuksiaan n. 30 000 € vuodessa.

Lue lisää